Yritys > Tiedotteet

Tiedotteet


Renholmenin toteutettavaksi on uskottu Isojoella sijaitsevan Isojoen sahan tuorelajittelun mittava uudistaminen. Toimitus sisältää muun muassa kappaleannostimen, kamerajärjestelmän ja kohdistusvasteen.


Isojoen sahan toimitusjohtajan Esa Hakamäen mukaan valinta kohdistui Renholmeniin sen jälkeen, kun yhtiössä oli tutustuttu Renholmenin ratkaisuihin sekä Ruotsissa että Suomessa. 

– Näimme koko joukon vaikuttavia ratkaisuja, erityisesti heidän aikaisemmissa toimituksissaan täällä Suomessa, mutta myös Ruotsissa. Olemme täysin vakuuttuneita siitä, että Renholmenin ratkaisut pystyvät käsittelemään sekä pieniä että suuria dimensioita samalla sahalla ja lähes ongelmitta. Renholmen on luotettava kumppani ja uskomme, että he pystyvät parhaiten vastaamaan tarpeisiimme tiukassa aikataulussa, sanoo Isojoen sahan toimitusjohtaja Esa Hakamäki

Fin Scanin kamerat 

- Kamerajäjestelmän toimittajaksi valittiin Fin Scanin toimittama BoardMaster Nova-N jolla kappaleet kuvataan ja laadutetaan useasta suunasta, joustavasti ilman kääntöä. Tilaratkaisujen sekä laajan dimensiokirjon vuoksi päädyimme ratkaisuun jossa kääntölaitteet saadaan jättää pois ja näin varmistaa tuotannolle mahdollisimman häiriötön tavaravirta sekä tarkka analyysi kappaleiden laadusta.

Haravakuljettimesta luovutaan 

Kappaleannostimen kamerajärjestelmän ja kohdistusvasteen lisäksi Renholmen uudistaa lokerikon softBinilla, joka tekee lokerikon tyhjennyksestä hellävaraisemman. Lisäksi Renholmen korvaa Isojoen sahan nykyisen haravakuljettimen laahaavalla lajittelukuljettimella. 

– Laahaava lajittelukuljetin on huomattavasti nopeampi kuin haravakuljetin. Suomen markkinoilla ei olla oikein haluttu luopua tästä vanhemman mallisesta lajittelukuljettimesta. Viime aikoina olemme kuitenkin nähneet laahaavan lajittelukuljettimen lyöneen itsensä läpi. Se tulee muuttamaan paljon, sanoo Bernt-Ove Andersson.

Toimitus ja käyttöönotto tapahtuvat heinä-elokuussa 2017.


KONERIEHA 2016


Olimme mukana Air Pilotin järjestämässä koneriehassa Lamminmaan lentokentällä Kauhajoella. Kuten viimevuonna väkeä oli mukavasti paikalla ja poutasää suosi messuvieraita sekä tapahtuman järjestäjiä.

Juho Pihlajaviita Sampo Rosenlewin hakkuukoneen ohjaamossa ja Marko Lehtimäki John Deere ajokoneen puikoissa tekivät näytöstyyliin tehokasta jälkeä männyn harvennusleimikolla.

Messuosaston pähkinänä oli tällä kertaa arvuutella tai tietää käpyjen lukumäärä astiassa. Oikea vastaus on 1002 männynkäpyä. Lähelle oikeaa vastausta arvanneet ja onnettaren suosikit ovat: 

 

Viitala Martti, Craft laukku

Hietakangas Joel, Luhta kylpypyyhe

Pitkäranta Veera, Luhta kylpypyyhe

Ketola Martti, pipo

Pääkkönen Arvi, pipo

 


Menossa mukana Lamminmaan Koneriehapäivänä


Isojoen Sahan metsäosasto esitteli tehokasta puunkorjuutaan Air Pilot ry:n ideoimassa Koneriehassa, joka järjestettiin Lamminmaan lentokentän läheisyydessä 22.8.2015. Näytösleimikkoa korjaamassa oli Juho Pihlajaviita. Kalustona hänellä oli Sampo Rosenlew 1046X varustettuna Keto 51 Supremen -kouralla sekä aivan uusinta tekniikkaa oleva Sampo Rosenlew FR28 -ajokone. Männyn sahatukin lisäksi leimikolta korjattiin energiarankaa. Kannot käsiteltiin urealiuoksella tulevan puuston lahon torjumiseksi 

Vieraille oli järjestetty kilpailu, jossa tuli arvioida kourakasan kantoraha-arvo. Kourakasa koostui eri puutavaralajeista. Kourakasan arvo oli 19,61 €.

Onnetar suosi seuraavia kilpailuun osallistuneita: 

1. Heino Karhu, Kauhajoki  
2. Veli-Pekka Lipasti, Luopa
3. Kari Salo, Kauhajoki
4. Simo Pihlajaviita, Isojoki

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille ja onnea voittajille. 

Koneriehassa


METSÄSÄÄTIÖN KOHDENNETTU KERÄYS ETELÄ- JA KESKI-POHJANMAALLA


Metsäsäätiö kerää varoja puurakentamisen liiketoimintaprofessuuri -hankkeelle. Vaasan yliopistoon sijoittuvan professuurin tavoitteena on yhteistyössä alan yritysten kanssa kehittää puurakentamisesta entistä parempi liiketoimintakonsepti. Tavoitteena on myös kasvattaa puun markkinaosuutta suurissa rakennuskohteissa ja julkisessa palvelurakentamisessa. 

Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueella 1.4.2015–31.3.2016 aikana kerätyistä Metsäsäätiömaksuista ohjataan osa suoraan hankkeelle. Maksamalla vapaaehtoisen Metsäsäätiömaksun olet mukana tukemassa hanketta!

Katso Suomen Metsäsäätiön kohdennetun keräyksen tiedote


RAUHALLISTA JOULUNAIKAA!
Hyvästä yhteistyöstä kiittäen toivotamme Rauhallista Joulunaikaa ja Onnea Vuodelle 2015!

Joulutervehdyksiin varatun summan lahjoitimme Suomen Punaiselle Ristille. Hyvä Joulumieli –keräyksen tuotto menee vähävaraisten Suomessa asuvien lapsiperheiden tukemiseen.


19.5.2014 :: Tänä syksynä puut syötetään sahaan entistä tarkemmin ”selätettynä”.


Isojoen saha investoi HewSaw LogIn 2R -tukinsuuntauslaitteistoon

Isojoen saha, perheyhtiö Etelä-Pohjanmaalta, on pitkän linjan sahayhtiö. Vuodesta 1949 aloitettu ja vuonna 2000 pienpuuhun laajennettu sahaus silloin rakennetulla HewSaw R200 -sahalinjalla saa uutta vauhtia syksyyn sijoittuvasta tukinpyöritin -investoinnista.

Tukipyöritin investointi

Veisto Oy toimittaa Isojoen sahan pienpuulinjaan uuden HewSaw LogIn 2R tukinsuuntauslaitteiston ja optimointimittauksen. Nykyinen mekaaninen syöttölaite korvataan mittauskuljettimella, 3D-mittauksella ja kaksiroottorisella tukinpyöritys- ja keskityslaitteistolla.

Laitteet valmistetaan Veiston Mäntyharjun konepajalla. Investoinnin perustana Isojoella on jatkuva sahatavarasaannon parantaminen pienpuusta, jossa tarkkaan pyöritykseen ja tukin keskitykseen panostamalla voidaan saantoa entisestään nostaa. Veistolla tähän on keskitytty jo viidenkymmenen vuoden ajan.

Kuvassa: Tuomo Kauppinen, Veisto Oy ja Esa Hakamäki, Isojoen Saha Oy

Kuvassa: Tuomo Kauppinen, Veisto Oy ja Esa Hakamäki, Isojoen Saha Oy


5.5.2014 :: TULE TUTUSTUMAAN TEHOKKAASEEN METSÄNUUDISTAMISEEN!


Metsänuudistamisnäytös Isojoella tiistaina 3.6. klo 12 - 17

Isojoella on nyt oiva mahdollisuus tulla tutustumaan tehokkaaseen ja tuottavaan metsänuudistamiseen. OTSO Metsäpalvelut / Länsi-Suomi, Mellanå Plant sekä Isojoen Saha Oy järjestävät yhteistyössä metsänuudistamisnäytöksen kesäkuun alussa, tiistaina 3.6. klo 12 - 17, näytöspaikka on Isojoen kirkolta n. 10 km Lauhanvuoren suuntaan. Näytöksessä esitellään laajasti metsänuudistamisen eri tapoja aina siemenpuuhakkuusta konekylvöön. 

Tule tutustumaan metsänuudistamisen uusimpiin tuuliin!

Tilaisuuden esite ja ajo-ohje löytyvät tästä.


2.5.2014 :: Tutustu uuteen sidosryhmälehteemme


Uusi sidosryhmälehtemme on juuri ilmestynyt. Lehdestä löytyy paljon tietoa yrityksemme toiminnasta sekä yhteistyöstä metsänomistajien kanssa.

Nyt voit lukea lehden myös netissä! 


27.1.2014 :: Talvileimikoiden puunkorjuu on nyt täydessä vauhdissa.


Tänä talvena korjuukelejä jouduttiin odottelemaan loppiaiseen saakka. Alkuvuoden pakkaset poistivat kuitenkin hankinta- ja korjuumiesten hartioilta ison kiven. Saha nielee tällä hetkellä keskimäärin 27 rekallista raakapuuta päivässä, joten varma ja tasainen raaka-aine virta - kelillä kuin kelillä – on sahaustoiminnan perusta.

Hyvät pakkaskelit ovat myös innostaneet isännät metsätöihin ja hyviä hankintaeriä ilmestyykin metsäteiden varsille. Ennen leimikolle menoa kannattaa kysyä tukkien katkontaohje oman alueesi hankintamieheltä.

Vaikka talvi on vasta aluillaan, tähyilevät hankintamiehet jo kesään. NYT onkin hyvä aika tehdä ja toteuttaa kesän puukaupat. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous – kesäleimikoiden aika on ennemmin kuin huomataan!


13.12.2013 :: Isojoen Saha toivottaa Hyvää Joulua ja Onnea Vuodelle 2014!


Olemme lahjoittaneet joulutervehdyksiin varatut varat Uusi Lastensairaala 2017 ry:lle.
Toivotamme kaikille oikein Hyvää ja Rauhallista Joulunaikaa sekä Onnellista Uutta Vuotta 2014!

Isojoen Saha Oy

Hyvää Joulua!

Edelliset 10

Muut uutiset:

7.1.2013 Leimikon teon aika!

Isojoella on sahattu talven aikana tukkia hyvällä teholla huolimatta poikkeuksellisen sateisesta ja märästä viime vuoden loppupuoliskosta. Alkusyksystä sahatukin tarve oli kolmisenkymmentä tukkirekallista päivittäin, nyt sahaa ruokitaan noin 25 rekkakuorman tukeilla päivässä, sahatavaramarkkinoiden imukykyä mukaillen. 

Kuluvan talven hyvät pakkaskelit helpottavat talvileimikoiden puunkorjuuta. Kevään ostotarve painottuu tukkivaltaisten kelirikkokelpoisten leimikoiden hankintaan! Pieniläpimittaisella puulla sahamme vahvuudet korostuvat erityisesti; kuitutukin katkonnassa pienet läpimitat ja lyhyet katkontapituudet vähentävät massapuun määrää taaten hyvän kantorahatulon puunmyyjälle - näin myös harvennusleimikot kiinnostavat hankinnassa. Molemmat puulajit, mänty ja kuusi, ovat haluttuja.

Ota yhteyttä – meillä tehdään reilut kaupat!

Havimäki 2012

Isojoen Sahan puuhuollon uusin vahvistus hakkaa puuta Etelä-pohjanmaan alueella. Metsätyö P. Havimäki hankki tuliterän John Deere 1170E moton marraskuussa 2012.