Sahatavara > Hyvä raaka-aine

Tiheäsyistä ja lujaa pohjolan puuta

Sijaitsemme pohjoisella havumetsävyöhykkeellä, jolla kasvaa maailman parhaat havupuut. Puiden hidas kasvu Pohjolan karuissa olosuhteissa luo perustan laadukkaalle sahatavaralle. Puun syyrakenne on tiheää, puu on lujaa, sitkeää ja visuaalisesti kaunista. Suomalainen puutavara on erittäin haluttua – se on kestävä rakennusmateriaali, kaunis sisustusmateriaali ja se on täysin ekologinen. 

Tunnemme hankinta-aleemme tukkien luonteen sekä laatuominaisuudet. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaillemme käyttökohteiden mukaan rungon eri osista syntyvät erilaiset sahatavaralaadut. 

Puun tiheä syyrakenne ja hyvät mekaaniset ominaisuudet johtuvat sahan hankinta-alueelle tyypillisistä verraten hidaskasvuisista, VT ja CT metsätyypin karuhkoista kasvupaikoista sekä puun suuresta tyvitukkiosuudesta.

Tutustu Metsäntutkimuslaitoksen tutkimukseen:
Sahatavaran lujuus ja jäykkyys >>

Hankimme käyttämämme puuraaka-aineen vain suomalaisista kestävästi hoidetuista metsistä. Todisteena siitä, että tiedämme hankkimamme puun alkuperän, Isojoen Sahalle on myönnetty puun alkuperäketjun hallinnan sertifikaatti, Chain of Custody ja sahatavarallamme on PEFC-tuotemerkin käyttöoikeus.

ISOJOEN SAHA OY

Teollisuustie 8
64900 Isojoki
PUH. (06) 220 4400

Yhteystiedot

Sahateollisuus