Yritys > Tiedotteet

Tiedotteet


HAEMME PALVELUKSEEMME


HAEMME VAKITUISEEN TYÖSUHTEESEEN

TRUKINKULJETTAJAA

Sahatavarapakettien siirtoon, lastaukseen ja varastointiin. Aiempi kokemus vastaavista tehtävistä sekä trukkikortti luetaan eduksi.

SAHATYÖNTEKIJÖITÄ TUOTANNON ERI TYÖVAIHEISIIN

Hakijoilta edellytämme vähintään 18 vuoden ikää. Positiivinen ja innostunut asenne uusiin työvaiheisiin on eduksi. Lähetä vapaamuotoinen hakemus 15.9.2023 mennessä osoitteella: info@isojoensaha.fi

Lisätietoja tehtävistä: 040-548 6383 Mikkola / 040-703 1587 Latvajärvi

www.isojoensaha.fi

 

 

Isojoen Saha Oy on pohjalainen yksityinen yritys, joka jalostaa korkealaatuisesta suomalaisesta tukkiraaka-aineesta asiakaslähtöistä sahatavaraa. Liikevaihtomme tilikaudella 2021 oli 60 miljoonaa euroa ja palveluksessamme on yli 60 alan ammattilaista.

Nykyisen toimenhaltijamme siirtyessä toisiin tehtäviin haemme palvelukseemme metsäosastolle

KURIKKA-ILMAJOKI-LAIHIA alueelle

METSÄASIANTUNTIJAA

Metsäasiantuntijana teet tärkeää työtä uusiutuvien materiaalien valmistusketjussa ja hoidat metsänomistaja-asiakkuuksia kokonaisvaltaisesti. Tehtävässäsi vastaat alueellasi puunhankinnasta, sekä korjuun ja kuljetuksen ohjauksesta. Odotamme hakijalta soveltuvaa metsäalan koulutusta, aktiivista otetta, yhteistyökykyä sekä asiakaspalveluhenkisyyttä. Aikaisempi kokemus vastaavista tehtävistä katsotaan eduksi. 

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 16.03.2023 mennessä osoitteella: info@isojoensaha.fi

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Esa Hakamäki, puhelin 040-548 6040

HAKU ON PÄÄTTYNYT

 

HAEMME VAKITUISEEN TYÖSUHTEESEEN

 

TRUKINKULJETTAJAA

sahatavarapakettien siirtoon, lastaukseen ja varastointiin. 

Aiempi kokemus vastaavista tehtävistä sekä trukkikortti luetaan eduksi.

 

SAHATYÖNTEKIJÖITÄ TUOTANNON ERI TYÖVAIHEISIIN

KESÄTYÖNTEKIJÖITÄ

3-vuorotyöhön palovartiointiin tai sopimuksen mukaan tuotannon eri työtehtäviin ajalle kesäkuu-elokuu 2023. 

Hakijoilta edellytämme vähintään 18 vuoden ikää.

Positiivinen ja innostunut asenne uusiin työvaiheisiin on eduksi.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 27.1.2023 mennessä osoitteella: info@isojoensaha.fi

Lisätietoja tehtävästä: Tuotepäällikkö Reijo Mikkola puhelin 040-548 6383

 

HAKU ON PÄÄTTYNYT

 

HAEMME SAHATYÖNTEKIJÖITÄ TUOTANNON ERI TYÖVAIHEISIIN JA

KESÄTYÖNTEKIJÖITÄ

3-vuorotyöhön palovartiointiin tai sopimuksen mukaan tuotannon eri työtehtäviin kesä-elokuu 2022 ajalle. Hakijoilta edellytämme vähintään 18-vuoden ikää.

Positiivinen ja innostunut asenne uusiin työvaiheisiin on eduksi.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen 4.3.2022 mennessä osoitteella: info@isojoensaha.fi

Lisätietoja tehtävästä: Tuotepäällikkö Reijo Mikkola, puh. 040-548 6383

HAKU ON PÄÄTTYNYT

 

 

 

HAEMME VAKITUISEEN TYÖSUHTEESEEN

TRUKINKULJETTAJAA

sahatavarapakettien siirtoon, lastaukseen ja varastointiin.

Aiempi kokemus vastaavista tehtävistä sekä trukkikortti luetaan eduksi.

 

SAHATYÖNTEKIJÖITÄ TUOTANNON ERI TYÖVAIHEISIIN

KESÄTYÖNTEKIJÖITÄ

3-vuorotyöhön palovartiointiin tai sopimuksen mukaan tuotannon eri työtehtäviin ajalle kesäkuu-elokuu 2021. Hakijoilta edellytämme vähintään 18-vuoden ikää.

Positiivinen ja innostunut asenne uusiin työvaiheisiin on eduksi.

 

HAKU ON PÄÄTTYNYT

 

 

Liiketoimintamme on vahvalla kasvu-uralla, joten

Haemme vakituiseen työsuhteeseen

TYÖNTEKIJÖITÄ TUOTANTOOMME ERI OSASTOILLE

Tule mukaan osaavaan joukkoomme.

HAKU ON PÄÄTTYNYT

 

 

 

Haemme joukkoomme ammattitaitoista ja yhteistyökykyistä

VIENTI/MYYNTIASSISTENTTIA

Tehtävässäsi vastaat itsenäisesti sahatavaran lähettämisestä, erien kuljetusjärjestelyistä, vientitullauksista ja tilausten seurannasta. Työhösi kuuluvat myös yhteydenpito asiakkaisiin, laskutus sekä muut toimistotehtävät. 

Käytössämme on MEKA-toiminnanohjausjärjestelmä sekä tavalliset toimisto-ohjelmat.

Tehtävä on määräaikainen sijaisuus 31.7.2021 saakka, mahdollisesti pidempäänkin. 

Edellytämme sujuvaa englanninkielen suullista ja kirjallista taitoa, saksan ja ranskankielen taidot luetaan eduksi. Odotamme, että olet asiakaspalveluhenkinen, oma-aloitteinen, joustava ja kykenet itsenäiseen työskentelyyn. 

Toivomme, että sinulla on soveltuva ammatillinen koulutus ja mielellään kokemusta vastaavista työtehtävistä. 

HAKU PÄÄTTYNYT

 

 

Tuotantomme kasvaessa ja kunnossapidon kehittyessä haemme joukkoomme vakituiseen työsuhteeseen

MEKAANISTA ASENTAJAA KÄYTTÖ- JA KUNNOSSAPITOTEHTÄVIIN

Tehtävänä ovat mekaaniset ennakkohuolto-, korjaus- ja parannustyöt. 

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää teknistä ammattikoulutusta, muutaman vuoden työkokemusta teollisuuden kunnossapitotehtävissä sekä valmiutta 3-vuorotyöhön. Saha-alan prosessien tuntemus ja kokemus hydrauliikka- ja pneumatiikkajärjestelmien huolloista ja vianhausta katsotaan eduksi. 

Toivomme, että sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot sekä positiivinen ja innostunut asenne uusia työvaiheita kohtaan. 

HAKU PÄÄTTYNYT


NIMITYKSIÄ


Ville Kangas on valittu Isojoen Sahalle kunnossapitotehtäviin 17.8.2020 alkaen.

 

Juha Pynnönen on valittu Isojoen Sahalle uudeksi Kunnossapitopäälliköksi 1.5.2020 alkaen.

Juhan vastuualueena on Isojoen Sahan kunnossapitotoiminnot, niiden suunnittelu, johtaminen ja kehittäminen. 

 

Jari Penttilä on valittu Isojoen Sahalle uudeksi tuotannon esimieheksi 2.4.2020 alkaen.

Vastuualueena Jarilla on sahan työnjohto mukaan lukien sekä sahauksen, että kuivauksien suunnittelu, raportointi ja kehittäminen.

Hän on aikaisemmin toiminut sahalla eri toiminnoissa, joissa vastannut mm. kuivaamon hoidon ja kuivauserien suunnitelmista sekä erilaisista sahan sisäisen logistiikan tehtävistä. Näissä tehtävissään hän on osoittanut oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta kehittää eri toimintoja. Näin valinta työnjohtotehtäviin oli hyvä jatke Jarin työnkuvaan.


HAEMME PALVELUKSEEMME


Tuotantomme kasvaessa ja henkilökuntamme eläköityessä haemme joukkoomme työntekijöitä vakituiseen työsuhteeseen seuraaviin työtehtäviin

KUNNOSSAPITOPÄÄLLIKKÖ

Tehtävässä vastaat laitoksen käynnissäpidosta ja toimintavarmuudesta, kunnossapitotehtävien suunnittelusta, ennakkohuolloista sekä johdat kunnossapitotiimin työskentelyä. Toimit tiiviissä yhteistyössä laitoksen muun henkilöstön, laitevalmistajien, tavarantoimittajien ja urakoitsijoiden kanssa. Tehtäviisi kuuluvat myös kunnossapidon järjestelmien  kehittäminen ja ylläpito. Olet mukana vastuualueesi hankinnoissa sekä laitoksen investointi- ja kehittämisprojekteissa. Työtehtävä on monipuolinen ja vastuullinen ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden hyödyntää ja edelleen kehittää omaa osaamista. 

Edellytämme sinulta kokemusta kunnossapidon tehtävistä, sahateollisuuden tuntemus katsotaan eduksi. Sinulla tulee olla tehtävään soveltuva koulutus, hyvät yhteistyötaidot ja kyky kommunikoida englannin kielellä. Omaat aktiivisen otteen työhön sekä tehtävän edellyttämää joustavuutta, jämäkkyyttä ja päätöksentekokykyä. Johdat tiimiäsi positiivisella ja kannustavalla esimerkillä ja viet yhdessä sovittuja asioita oma-aloitteisesti ja määrätietoisesti eteenpäin.

HAKU PÄÄTTYNYT

 

TUOTANNON ESIMIES

Tehtävänä sahan päivittäinen työnjohto. Edellytämme sopivaa koulutusta sekä mielellään aiempaa kokemusta vaativista tuotannon työnjohtotehtävistä. Toimintatavoiltasi olet systemaattinen, sinnikäs mutta samalla joustava sopeutuen nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Esimiehenä ja ihmisenä olet jämäkkä mutta yhteistyökykyinen.

HAKU PÄÄTTYNYT

 

KESÄTYÖNTEKIJÖITÄ

vuorotyöhön, kesä-elokuu ajalle tai sopimuksen mukaan, tuotannon eri työtehtäviin. Hakijoilta edellytämme vähintään 18 vuoden ikää.

HAKU PÄÄTTYNYT


RENHOLMENIN TOTEUTETTAVAKSI ON USKOTTU ISOJOELLA SIJAITSEVAN ISOJOEN SAHAN TUORELAJITTELUN MITTAVA UUDISTAMINEN. TOIMITUS SISÄLTÄÄ MUUN MUASSA KAPPALEANNOSTIMEN, KAMERAJÄRJESTELMÄN JA KOHDISTUSVASTEEN.


Isojoen sahan toimitusjohtajan Esa Hakamäen mukaan valinta kohdistui Renholmeniin sen jälkeen, kun yhtiössä oli tutustuttu Renholmenin ratkaisuihin sekä Ruotsissa että Suomessa. 

– Näimme koko joukon vaikuttavia ratkaisuja, erityisesti heidän aikaisemmissa toimituksissaan täällä Suomessa, mutta myös Ruotsissa. Olemme täysin vakuuttuneita siitä, että Renholmenin ratkaisut pystyvät käsittelemään sekä pieniä että suuria dimensioita samalla sahalla ja lähes ongelmitta. Renholmen on luotettava kumppani ja uskomme, että he pystyvät parhaiten vastaamaan tarpeisiimme tiukassa aikataulussa, sanoo Isojoen sahan toimitusjohtaja Esa Hakamäki

Fin Scanin kamerat 

- Kamerajäjestelmän toimittajaksi valittiin Fin Scanin toimittama BoardMaster Nova-N jolla kappaleet kuvataan ja laadutetaan useasta suunasta, joustavasti ilman kääntöä. Tilaratkaisujen sekä laajan dimensiokirjon vuoksi päädyimme ratkaisuun jossa kääntölaitteet saadaan jättää pois ja näin varmistaa tuotannolle mahdollisimman häiriötön tavaravirta sekä tarkka analyysi kappaleiden laadusta.

Haravakuljettimesta luovutaan 

Kappaleannostimen kamerajärjestelmän ja kohdistusvasteen lisäksi Renholmen uudistaa lokerikon softBinilla, joka tekee lokerikon tyhjennyksestä hellävaraisemman. Lisäksi Renholmen korvaa Isojoen sahan nykyisen haravakuljettimen laahaavalla lajittelukuljettimella. 

– Laahaava lajittelukuljetin on huomattavasti nopeampi kuin haravakuljetin. Suomen markkinoilla ei olla oikein haluttu luopua tästä vanhemman mallisesta lajittelukuljettimesta. Viime aikoina olemme kuitenkin nähneet laahaavan lajittelukuljettimen lyöneen itsensä läpi. Se tulee muuttamaan paljon, sanoo Bernt-Ove Andersson.

Toimitus ja käyttöönotto tapahtuvat heinä-elokuussa 2017.


KONERIEHA 2016


Olimme mukana Air Pilotin järjestämässä koneriehassa Lamminmaan lentokentällä Kauhajoella. Kuten viimevuonna väkeä oli mukavasti paikalla ja poutasää suosi messuvieraita sekä tapahtuman järjestäjiä.

Juho Pihlajaviita Sampo Rosenlewin hakkuukoneen ohjaamossa ja Marko Lehtimäki John Deere ajokoneen puikoissa tekivät näytöstyyliin tehokasta jälkeä männyn harvennusleimikolla.


Menossa mukana Lamminmaan Koneriehapäivänä


Isojoen Sahan metsäosasto esitteli tehokasta puunkorjuutaan Air Pilot ry:n ideoimassa Koneriehassa, joka järjestettiin Lamminmaan lentokentän läheisyydessä 22.8.2015. Näytösleimikkoa korjaamassa oli Juho Pihlajaviita. Kalustona hänellä oli Sampo Rosenlew 1046X varustettuna Keto 51 Supremen -kouralla sekä aivan uusinta tekniikkaa oleva Sampo Rosenlew FR28 -ajokone. Männyn sahatukin lisäksi leimikolta korjattiin energiarankaa. Kannot käsiteltiin urealiuoksella tulevan puuston lahon torjumiseksi 

 

Koneriehassa


19.5.2014 :: Tänä syksynä puut syötetään sahaan entistä tarkemmin ”selätettynä”.


Isojoen saha investoi HewSaw LogIn 2R -tukinsuuntauslaitteistoon

Isojoen saha, perheyhtiö Etelä-Pohjanmaalta, on pitkän linjan sahayhtiö. Vuodesta 1949 aloitettu ja vuonna 2000 pienpuuhun laajennettu sahaus silloin rakennetulla HewSaw R200 -sahalinjalla saa uutta vauhtia syksyyn sijoittuvasta tukinpyöritin -investoinnista.

Tukipyöritin investointi

Veisto Oy toimittaa Isojoen sahan pienpuulinjaan uuden HewSaw LogIn 2R tukinsuuntauslaitteiston ja optimointimittauksen. Nykyinen mekaaninen syöttölaite korvataan mittauskuljettimella, 3D-mittauksella ja kaksiroottorisella tukinpyöritys- ja keskityslaitteistolla.

Laitteet valmistetaan Veiston Mäntyharjun konepajalla. Investoinnin perustana Isojoella on jatkuva sahatavarasaannon parantaminen pienpuusta, jossa tarkkaan pyöritykseen ja tukin keskitykseen panostamalla voidaan saantoa entisestään nostaa. Veistolla tähän on keskitytty jo viidenkymmenen vuoden ajan.

Kuvassa: Tuomo Kauppinen, Veisto Oy ja Esa Hakamäki, Isojoen Saha Oy

Kuvassa: Tuomo Kauppinen, Veisto Oy ja Esa Hakamäki, Isojoen Saha Oy


11.12.2013 :: Isojoen Sahan tasaamon uudistamisen toteuttaa Kit-Sell Oy


Isojoen Sahan tasaamo modernisoidaan. Kit-Sell Oy toimittaa uudet purkulaiteet kuivan sahatavaran käsittelyyn. Toimitus kattaa uuden purku- ja apuhissin sekä kokooja- ja purkukuljettimen muutokset lisärakenteineen. Investoinnilla saavutetaan tehokkaampi ja tasaisempi sahatavaran kappalevirta. Asennustyöt toteutetaan viikolla 10.


26.8.2013 :: Sahatukilla hyvä kysyntä - Isojoella sahaus täydessä tuotannossa


Nyt on hyvä aika tehdä puukaupat – pelloilta korjattu sato alkaa olla laarissa ja suurimmassa osassa Pohjanmaata sekä Satakuntaa viljelykausi onkin ollut hyvä. Päättyneen kesän ja alkusyksyn aurinkoiset ja kuivat kelit ovat myös puukaupan kannalta suotuisat, leimikoilla puunkorjuu sujuu hyvin. Puun hintataso on pysynyt tasaisena ja kannustaa metsänomistajia kaupantekoon.

Isojoen Sahalla tuotettiin sahatavaraa reilut 110 000 m3 vuonna 2012. Kuluvan vuoden 2013 sahatavaran tuotanto tulee olemaan n. 120 000 m3 kuutiota, tämä tarkoittaa noin 280 000 m3 tukin tarvetta vuositasolla. Uskomme, että puukauppa käykin vilkkaana myös loppuvuodesta ja myymällä puusi paikalliselle toimijalle, varmistetaan kantorahojen tuloutuminen oman alueemme elinkeinoelämään.

Sahatukilla onkin hyvä kysyntä syksyn ja talven aikana. Ostamme mänty ja kuusitukkia sekä pysty- että hankintakaupalla. Käyttämästämme tukkimäärästä lähes puolet on pikkutukkia, pituudesta 28 dm alkaen. Pikkutukin hyödyntäminen sahauksessa on myös metsänomistajan etu; kuitupuun hinta on aina alhaisempi kuin tukin hinta.

Ota yhteyttä oman alueesi ostomiehiin ja pyydä tarjous. Tehdään reilut puukaupat!


17.6.2011 Sahansyötön uudistaminen


Kesän 2011 aikana Isojoen sahalla toteutettiin sen historian suurin yksittäinen investointi, sahansyötön uudistaminen. Uuden sahansyötön toiminta on täysin automatisoitu, alkaen siitä kun tukit nostetaan lajittelun jälkeen kuorellisena tukkipöydälle. Linjasto mittaa tukkirungon muodon, lenkouden, kartioikkuuden, kuorii puun ja syöttää tukin oikeassa asennossa valitulle sahalinjalle; pienpuut veistosahalinjalle ja isot tukit pelkkahakkuri-pyörösahalinjalle. Ja kaikki tämä tapahtuu yhden tukin osalta melkein silmänräpäyksessä, sahansyötön maksimikapasiteetti on 50 tukkia minuutissa.

Syöttölinjan laitteet toimitti kanadalainen Comact Inc., kuorimakoneen Valo Kone ja kuorenkäsittelyn toimitti Kit Sell. Koko linjan laiteasennuksista ja kokoonpanosta vastasi Foremeca Oy Kyösti Palosaaren johdolla, hän toimi myös projektin päällikkönä. Sähköistystyöt toteutti Sähkö Ojala Isojoelta ja rakennukset Isojoen Rakennus Oy. Parhaimmillaan sahan tontilla hääri yhtä aikaa lähes 70 rakentajaa, timpuria, sähkömiestä, hitsaria automaatio- ja laiteasentajaa.

Mäntyluoto

Laitteiden ja linjastojen toimitus Kanadasta Isojoelle oli melkoinen operaatio, erikoiskuljetuksista vastasi Kuljetusliike Väliviita Ky. Yhteensä 36 rekallista laitteita ja rautaa toimitettiin alkukesän aikana sahan tontille.


Edelliset 10

Muut uutiset:

7.1.2013 Leimikon teon aika!

Isojoella on sahattu talven aikana tukkia hyvällä teholla huolimatta poikkeuksellisen sateisesta ja märästä viime vuoden loppupuoliskosta. Alkusyksystä sahatukin tarve oli kolmisenkymmentä tukkirekallista päivittäin, nyt sahaa ruokitaan noin 25 rekkakuorman tukeilla päivässä, sahatavaramarkkinoiden imukykyä mukaillen. 

Kuluvan talven hyvät pakkaskelit helpottavat talvileimikoiden puunkorjuuta. Kevään ostotarve painottuu tukkivaltaisten kelirikkokelpoisten leimikoiden hankintaan! Pieniläpimittaisella puulla sahamme vahvuudet korostuvat erityisesti; kuitutukin katkonnassa pienet läpimitat ja lyhyet katkontapituudet vähentävät massapuun määrää taaten hyvän kantorahatulon puunmyyjälle - näin myös harvennusleimikot kiinnostavat hankinnassa. Molemmat puulajit, mänty ja kuusi, ovat haluttuja.

Ota yhteyttä – meillä tehdään reilut kaupat!

Havimäki 2012

Isojoen Sahan puuhuollon uusin vahvistus hakkaa puuta Etelä-pohjanmaan alueella. Metsätyö P. Havimäki hankki tuliterän John Deere 1170E moton marraskuussa 2012.