Ympäristöohjelma ja sertifikaatit

Isojoen Saha sitoutuu vastuulliseen ympäristötoimintaan ja turvalliseen sahatavaralaatuun

Edellytämme yhteistyökumppaneiltamme Isojoen Sahan ympäristöperiaatteiden noudattamista puunkorjuussa ja hankinnassa. Odotamme myös, että kaikki pyrkivät sosiaalisesti ja ekologisesti kestävään toimintaan. Vaadimme, että käyttämämme sopimusyrittäjät täyttävät lakisääteiset työnantajavelvoitteensa.

Lue ympäristöperiaatteemme

Sahateollisuuden metsäympäristöohjelma

Olemme mukana Sahateollisuuden metsäympäristöohjelmassa. Ohjelman tavoitteena on, että Suomen metsät voivat hyvin nyt ja tulevaisuudessa. Metsäalan ammattilaiset voivat yhdessä metsänomistajan kanssa lisätä metsien monimuotoisuutta, joka turvaa metsälajien elinolosuhteet ja pitää vedet puhtaina.

PEFC-metsäsertifiointi

PEFC-metsäsertifiointi osoittaa, että sahamme hankkii puuta metsistä, joita hoidetaan kestävästi. Metsien hoidossa luontoarvot ja puuntuotanto ovat myös tasapainossa. Samalla, kun harjoitetaan tuottavaa ja sosiaalisesti kestävää metsätaloutta, säilytetään metsien kulttuuri- ja virkistysarvot. PEFC-merkki myönnetään tällaisesta sahatavarasta valmistetulle tuotteelle.

Puun alkuperäketjun hallintasertifikaatti, Chain-of-Custody, CoC

Isojoen Sahalle on myönnetty Chain-of-Custody-sertifikaatti todistuksena siitä, että käyttämämme puu korjataan vain kestävän kehityksen kriteerien mukaisista talousmetsistä. Puun matka metsästä valmiiksi tuotteeksi kaupan hyllylle pystytään myös todentamaan. Puun alkuperäketju on sertifioitu DNVGL:n toimesta.

Finotrol-lujuuslajittelusertifikaatti

Isojoen Sahan sahatavaran koneelliselle lujuuslajittelulle on myönnetty Finotrol-lujuuslajittelusertifikaatti (Finotrol 399-1-2023) (lataa pdf).

Rakennesahatavaran CE-merkintä

Rakennesahatavarallemme myönnetty CE-merkki osoittaa, että rakennustuotteen ominaisuudet ovat eurooppalaisen harmonisoidun tuotestandardin tai eurooppalaisen teknisen hyväksynnän mukaiset. Sahatavaramme täyttää rakennusdirektiivin vaatimukset ja ne myös kattavat oleelliset turvallisuus- ja terveysominaisuudet.

Huolehdimme ympäristöstä ja kestävästä metsätaloudesta

Lue lisää toimintamme vastuullisuudesta